Ravintola-ala ja henkilöstövuokraus: Täsmäratkaisut tarpeisiisi

Ravintola-alan haasteet nykypäivänä

Nyky­ajan ravin­to­la-ala on monien haas­tei­den edes­sä. Yksi suu­rim­mis­ta ongel­mis­ta on työ­voi­ma­pu­la, joka vai­vaa eri­tyi­ses­ti seson­kiai­koi­na. Kun kysyn­tä yllät­tää, on tär­ke­ää pys­tyä nopeas­ti rea­goi­maan ja löy­tä­mään osaa­via työn­te­ki­jöi­tä. Tämä voi kui­ten­kin olla vai­ke­aa, sil­lä alan työn­te­ki­jät ovat usein jo sidot­tu­ja mui­hin työ­paik­koi­hin tai työ­ajat eivät hou­kut­te­le hake­maan lyhy­tai­kai­sia tehtäviä.

Seson­ki­vaih­te­lut tuo­vat omat haas­teen­sa, sil­lä asia­kas­mää­rät voi­vat vaih­del­la mer­kit­tä­väs­ti eri aika­kausi­na. Ravin­to­loi­den on vai­kea ennus­taa tar­kas­ti, kuin­ka pal­jon hen­ki­lö­kun­taa tar­vi­taan kul­le­kin ajan­jak­sol­le. Tämä voi joh­taa tilan­tei­siin, jois­sa joko työn­te­ki­jöi­tä on lii­kaa tai lii­an vähän, mikä vai­kut­taa suo­raan asia­kas­ko­ke­muk­seen ja lii­ke­toi­min­nan kannattavuuteen.

Henkilöstövuokrauksen edut

Hen­ki­lös­tö­vuo­kraus tar­jo­aa ravin­to­la-alal­le mer­kit­tä­viä etu­ja. Yksi kes­kei­sim­mis­tä eduis­ta on jous­ta­vuus. Vuo­kra­työn avul­la voi­daan nopeas­ti vas­ta­ta muut­tu­viin hen­ki­lös­tö­tar­pei­siin ilman pit­kän rek­ry­toin­ti­pro­ses­sin vai­vaa. Tämä on eri­tyi­sen tär­ke­ää ravin­to­la-alan hen­ki­lös­tö­vuo­krauk­ses­sa, jos­sa asia­kas­mää­rät voi­vat vaih­del­la päivittäin.

Kus­tan­nus­te­hok­kuus on toi­nen mer­kit­tä­vä etu. Vuo­kra­työn­te­ki­jöi­den avul­la yri­tys voi hal­li­ta hen­ki­lös­tö­ku­lu­jaan tar­kem­min, sil­lä se mak­saa vain teh­dyis­tä tun­neis­ta ilman yli­mää­räi­siä rek­ry­toin­ti­kus­tan­nuk­sia. Hen­ki­lös­tö­vuo­kraus­yri­tyk­set, kuten Duu­ri-tii­mi, huo­leh­tii myös palk­ka­hal­lin­nos­ta ja muis­ta työ­nan­ta­ja­vel­voit­teis­ta, mikä vapaut­taa ravin­to­lan resurs­se­ja kes­kit­ty­mään ydinliiketoimintaansa.

Kuinka valita oikea rekrytointikumppani?

Oikean rek­ry­toin­ti­kump­pa­nin valin­ta on rat­kai­se­van tär­ke­ää ravin­to­la-alan menes­tyk­sel­le. Ensim­mäi­nen askel on arvioi­da, mil­lai­sia tar­pei­ta yri­tyk­sel­lä on ja etsiä kump­pa­ni, joka pys­tyy vas­taa­maan näi­hin tar­pei­siin. On tär­ke­ää vali­ta hr-kump­pa­ni, joka ymmär­tää ravin­to­la-alan eri­tyis­piir­teet ja pys­tyy tar­joa­maan juu­ri oikean­lais­ta työvoimaa.

Luot­ta­mus ja yhteis­työ ovat avai­na­se­mas­sa pit­kä­ai­kai­ses­sa kump­pa­nuu­des­sa. Valit­se kump­pa­ni, joka on sitou­tu­nut tuke­maan yri­tyk­se­si kas­vua ja menes­tys­tä. On myös hyvä arvioi­da, miten rek­ry­toin­ti­kump­pa­ni hoi­taa työn­te­ki­jöi­den­sä hyvin­voin­tia ja tyy­ty­väi­syyt­tä, sil­lä tyy­ty­väi­set työn­te­ki­jät ovat avai­na­se­mas­sa myös asia­kas­tyy­ty­väi­syy­den kannalta.

Duuri-tiimi apunasi

Duu­ri-tii­min toi­min­ta alkoi tam­mi­kuus­sa 2020. Olem­me eri­kois­tu­neet tar­joa­maan asia­kas­yri­tyk­sil­lem­me rää­tä­löi­ty­jä hen­ki­lös­tö­vuo­kraus­rat­kai­su­ja. Ymmär­räm­me ravin­to­la-alan haas­teet ja olem­me val­mii­ta aut­ta­maan yri­tys­tä­si menes­ty­mään. Tar­joam­me vuo­kra­työn­te­ki­jöi­tä sekä lyhy­tai­kai­siin että pysy­viin tar­pei­siin, ja huo­leh­dim­me, että jokai­nen työn­te­ki­jä on pereh­dy­tet­ty ja val­mis työhönsä.

Asiak­kaal­la on oma vas­tuu­rek­ry­toi­ja, joka pereh­tyy yri­tyk­sen tar­pei­siin ja var­mis­taa inhi­mil­li­sen ja sau­mat­to­man pal­ve­lu­ko­ke­muk­sen. Työn­te­ki­jät vali­taan sekä tai­doil­taan että per­soo­nal­taan yhteen­so­pi­vik­si asiak­kaan tar­pei­siin. Ilmoi­tuk­set jul­kais­taan ylei­sim­mis­sä por­taa­leis­sa, kuten Duu­ni­to­ri, Työ­mark­ki­na­to­ri ja Jobly. Hyö­dyn­näm­me myös Face­boo­kia ja pai­kal­li­sia ryh­miä eri­tyi­ses­ti pie­nil­lä paikkakunnilla.

Pal­ve­lum­me on val­ta­kun­nal­lis­ta, joten pys­tym­me tar­joa­maan apua kaik­kial­la Suo­mes­sa. Meil­lä on vah­va ver­kos­to ja ammat­ti­tai­toi­nen tii­mi, joka on val­mis aut­ta­maan yri­tys­tän­ne kas­va­maan ja menes­ty­mään. Valit­se­mal­la Duu­ri-tii­min kump­pa­nik­si voit­te kes­kit­tyä lii­ke­toi­min­tan­ne yti­meen, kun me huo­leh­dim­me henkilöstöratkaisuistanne.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Soita 045 787 67364